OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Interview

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Dossier

    Toon resultaten

    Interviews

    Interviews van Managementboek zijn onafhankelijk en komen tot stand in samenwerking met onafhankelijke journalisten.
    Pagina 105 van 2.303 resultaten
    interview
    Organisatiekunde
    7 december 2009
    Ben Kuiken
    4-6 minuten leestijd
    Dik Bijl noemt zichzelf ambassadeur van Het Nieuwe Werken. Na zijn boek Het Nieuwe Werken uit 2007 trekt hij door het land om organisaties van de zegeningen van deze nieuwe manier van werken te overtuigen en ze te helpen bij het zetten van de eerste stappen. Onlangs verscheen zijn tweede boek, Aan de slag met Het Nieuwe Werken, waarin hij voorbeelden beschrijft van organisaties die al nieuw werken en nogmaals het belang ervan verkondigt. ‘Het begint echt een maatschappelijke stroming te worden.’
    interview
    Leiderschap
    3 december 2009
    Hans van der Klis
    9-13 minuten leestijd
    We hebben geluk, schrijft hoogleraar bedrijfscultuur en directeur van het Center for Japanese Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen Rien Segers in zijn boek Nederland na de crisis. Nu de machtsbalans verschuift naar Oost-Azië, verkeren wij in de gelukkige omstandigheid dat wij kunnen terugvallen op het Rijnlands model. Het waardepatroon dat daarbij hoort, sluit eigenlijk veel beter aan op de waarden van de nieuwe hegemonen dan op de Anglo-Amerikaanse waarden. Maar we moeten wel in actie komen, want onze rijkdom lijkt haast wel verlammend te werken. M&L voelde Segers uitgebreid aan de tand.
    interview
    Algemeen management
    2 december 2009
    Erik de Vries
    4-6 minuten leestijd
    Volgens cognitief psycholoog Max Wildschut is het in de theorievorming over leidinggeven tijd voor een nieuw paradigma, gestoeld op de evolutionaire psychologie. Dit betoogt hij in zijn boek Darwin voor managers. ‘De traditionele opvattingen uit het productietijdperk moeten plaatsmaken voor nieuwe denkbeelden die aansluiten bij de wereld van de moderne kenniswerker.’ De manager van nu zal hierin meemoeten.
    interview
    Algemeen management
    1 december 2009
    Paul Groothengel
    13-19 minuten leestijd
    Familiebedrijven zijn als de dood voor externe financiers. Ze vrezen dat het gedaan is met hun bedrijfscultuur zodra ze hun autonomie opgeven. Gevolg van die huiver is dat het gros met rare vooroordelen rondloopt over private equity en over de mores op de beurs. Hoe terecht is hun argwaan?
    interview
    Projectmanagement
    1 december 2009
    Pierre Spaninks
    7-10 minuten leestijd
    Management is een vak, en projectmanagement al helemaal. Er kan ook nogal wat bij misgaan. Gelukkig zijn veel problemen te voorkomen door een gestructureerde aanpak en daarin ligt het bestaansrecht van PRINCE2®.
    interview
    Verandermanagement
    1 december 2009
    Rob Hartgers
    6-8 minuten leestijd
    Een kantoor is meer dan een stapel stenen. Een goede werkomgeving inspireert, een slecht ontworpen werkomgeving demotiveert. Mark Mobach roept organisaties op om beter na te denken over hun huisvesting.
    interview
    Algemeen management
    1 december 2009
    Rick Nieman
    10-15 minuten leestijd
    Marijke Lingsma, bekend van de Coachingskalender en menig standaardwerk op het gebied van coaching, lost problemen niet voor je op. Haar doel is de werknemers, managers en teams om wie het draait zelf in actie te laten komen. Een gesprek met de ‘de grand lady van het coachen’.
    interview
    Marketing
    1 december 2009
    Jeroen Ansink
    4-5 minuten leestijd
    In Trade-Off stelt de Amerikaanse economisch journalist Kevin Maney dat consumenten bijna altijd een afweging maken tussen producten die ze willen, en producten die ze nodig hebben. Bedrijven die hier niet op inspelen zijn gedoemd om te falen. ‘Het beste van twee werelden is vlees noch vis.’
    interview
    Algemeen management
    30 november 2009
    Annegreet van Bergen
    4-5 minuten leestijd
    Hoe kan het verschil op het ontstaan van de kloof tussen arm en rijk het beste verklaard worden? Die vraag stelt voormalig universitair docent Dick Kooiman voortdurend in het boek Kapitalisme, kolonisatie en cultuur, met als ondertitel ‘Arme en rijke landen in historisch perspectief’. Het is een boek over niet-westerse geschiedenis, tegenwoordig ook wel mondiale geschiedenis genoemd.
    interview
    Economie
    24 november 2009
    Hans van der Klis
    6-8 minuten leestijd
    Om beter te leren begrijpen wat zich het afgelopen jaar heeft afgespeeld in zijn vaderland heeft de IJslandse uitgever Halldór Gudmundsson een boek geschreven over de gebeurtenissen: Wij zijn allemaal Ijslanders. In zijn land heerst nu een totaal gebrek aan vertrouwen, en dat werkt verlammend. De IJslanders verlangen terug naar de oude IJslandse waarden: gehaktballen, wollen sokken en mooie boeken lezen.
    interview
    IT-management / ICT
    19 november 2009
    Paul Groothengel
    4-6 minuten leestijd
    Steeds meer mensen zijn actief op Hyves, Flickr, YouTube, Facebook, My Space en LinkedIn, en bloggen of twitteren er vrolijk op los. Netwerken van mensen met dezelfde interesses, doelen of belangen floreren, de rol van communities en social media is niet meer weg te denken. Mediaspecialist Erwin Blom van The Crowds schreef het Handboek Communities, ‘voor iedereen die communities en social media wil leren kennen, begrijpen en succesvol wil inzetten’.
    interview
    Economie
    17 november 2009
    Rob Hartgers
    5-8 minuten leestijd
    Maar liefst 200 miljoen euro verdween in de zakken van een klein groepje vastgoedmannen met posities aan de top van Bouwfonds en Philips Pensioenfonds. Financieel journalisten Vasco van der Boon en Gerben van der Marel reconstrueerden de fraude, resulterend in het boek De vastgoedfraude. En M&L sprak met de auteurs.
    interview
    Economie
    16 november 2009
    Hans van der Klis
    6-9 minuten leestijd
    Met zijn profetische boek 'Als de dollar valt' scoorde Willem Middelkoop in 2007 een grote bestseller. Nu is de opvolger verschenen, Overleef de kredietcrisis, waarin hij het falen van het financiële systeem analyseert en vier toekomstscenario’s schetst. ‘De experts kiezen er bewust voor de gevaren en de zwakheden van het systeem te negeren’, zegt hij. M&L sprak uitvoerig met Middelkoop.
    interview
    Leiderschap
    6 november 2009
    Linda Huijsmans
    5-7 minuten leestijd
    Het onderwerp is weer helemaal ‘hot’ deze dagen: er moeten meer vrouwen doorstromen naar de top. Mirella Visser stelt in De zijderoute naar de top dat vrouwen het vooral zelf moeten doen. ‘Ga niet zitten wachten op quotaregelingen of goedwillende topmannen, maar stippel je eigen route uit.’ Inzicht in je eigen talenten en kracht, maar ook de ongeschreven regels en politieke spelletjes op de werkvloer vormen daarvoor onmisbare bagage.
    interview
    Persoonlijke effectiviteit
    2 november 2009
    Annegreet van Bergen
    3-5 minuten leestijd
    Lichaamstaalexpert Frank van Marwijk schreef na Manipuleren kun je leren een tweede boek over manipuleren: Manipuleren op je werk, met de niets verhullende ondertitel ‘Hoe je collega’s, bazen en medewerkers naar je hand kunt zetten’. Een boek waarin hij aan de hand van concrete voorbeelden laat zien wat je met manipulatie op de werkvloer teweeg kunt brengen.
    interview
    Verandermanagement
    1 november 2009
    Eline Crijns
    9-13 minuten leestijd
    Steven ten Have laat zich niet makkelijk in een hokje stoppen. Een poging daartoe leidt tot de kwalificaties jong, onverschrokken, serieus, ambitieus, sportief, toegewijd vader en maatschappelijk betrokken.
    interview
    Verandermanagement
    1 november 2009
    Pierre Spaninks
    7-10 minuten leestijd
    Organisatiecultuur is een lastig onderwerp en cultuurverandering al helemaal. Want wat maakt nou eigenlijk de cultuur uit van een organisatie en hoe krijg je daar greep op? Organisatiefilosoof Rob van Es maakt de stand op van dertig jaar sleutelen aan normen, waarden en gedrag. Om ten slotte uit te komen op een perspectief waarin het begrip ‘leren’ centraal staat.
    interview
    Algemeen management
    1 november 2009
    Rob Hartgers
    6-9 minuten leestijd
    Nederland moet ondernemender worden, vindt Leen Zevenbergen. Met zijn nieuwe boek ‘t Is groen! probeert hij de lezers aan te zetten tot actie. ‘Soms moet je mensen bij de hand nemen.’
    interview
    Algemeen management
    1 november 2009
    Hans van der Klis
    8-12 minuten leestijd
    Er is een groot verschil tussen managen en organiseren, betogen organisatieadviseur Jaap Peters en Hester Heringa in hun nieuwe boek Bij welke reorganisatie werk jij? Het kan best zijn dat managers aan hun doelstellingen voldoen, maar hun organisatie toch niet vooruit helpen, schrijven ze. Peters is bekend van zijn bestseller Intensieve menshouderij en is een van de initiatiefnemers van Slow Management.
    interview
    Marketing
    1 november 2009
    Pierre Spaninks
    12-16 minuten leestijd
    Wie bepaalt de koers van de onderneming vandaag de dag? Is de positie van de bollebozen van strategie overgenomen door de jongens en meisjes van marketing? Zijn het tegenwoordig de mensen van finance die de touwtjes in handen hebben? Of dansen die ook alleen maar naar de pijpen van de grote investeerders? ‘Management & Literatuur peilde de mening van drie deskundigen: Rudy Moenaert, Hans Strikwerda, en Fred Wiersema.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden