OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Verandermanagement

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Verandermanagement

    Hier vindt u artikelen rond boeken over veranderkunde en verandermanagement. Van Verdraaide organisaties en draagvlak tot weerstand. Alles voor wie organisaties wil veranderen.
    Pagina 72 van 1.637 resultaten
    recensie
    Verandermanagement
    9 december 2009
    Arie Buvens
    Hier is een auteur aan het woord, die met beide benen in de 'ziekenhuisklei' heeft gestaan. Zes ziekenhuizen leidde hij, waaronder het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam. Al zijn ervaringen heeft Léon Lodewick samengevat in 'Ziekenhuizen veranderen'. Voor managers in de gezondheidszorg is het één feest van herkenning. Het biedt een uiterst gevarieerde mogelijkheid om op de eigen praktijkervaring te reflecteren. De kracht van het boek zit voor mij in de grote hoeveelheid voorbeelden. Daarbij streeft het de boeken voorbij die over ideeën of theorieën gaan.
    interview
    Verandermanagement
    1 december 2009
    Rob Hartgers
    6-8 minuten leestijd
    Een kantoor is meer dan een stapel stenen. Een goede werkomgeving inspireert, een slecht ontworpen werkomgeving demotiveert. Mark Mobach roept organisaties op om beter na te denken over hun huisvesting.
    recensie
    Verandermanagement
    30 november 2009
    Ton Bakker
    De meeste goed opgeleide managers hebben in hun managementopleiding de bekende motivatie en leiderschapstheorieën gehad. Veel van u hebben goed naar hun leraar geluisterd, maar is er bij de modellen ook gesproken over de component gedrag en de mogelijkheid van beïnvloeden van dit gedrag, of nog erger, hoe uw eigen gedrag het gedrag van de mensen (medewerkers) om u heen beïnvloedt? Of is dit niet zo belangrijk voor u? Marius Rietdijk vertelt in 'Gedragsverandering in organisaties' hoe u door middel van gedragverandering nog succesvoller kunt worden.
    recensie
    Verandermanagement
    18 november 2009
    Ronald Buitenhuis
    3-4 minuten leestijd
    Organisaties die toe zijn aan verandering, doen er goed aan om ook naar de werkomgeving te kijken. Dat is de kernboodschap in het boek Een organisatie van vlees en steen. Mark Mobach is niet over één nacht ijs gegaan. Het is een doorwrocht boek dat als standaardwerk gezien kan worden voor wie zich wil verdiepen in het effect van de fysieke omgeving op de mens. Een boek waar je letterlijk op voort kunt bouwen.
    recensie
    Verandermanagement
    12 november 2009
    Peter van den Boom
    In 'Organisaties veranderen met programma's' leggen Hans van Leeuwen en Hans van Leeuwen de relatie tussen vakgebieden die het management te vaak separaat aandacht geeft. Als het management alleen met projectmanagement, procesmanagement of verandermanagement jongleert, is er geen sprake van een geïntegreerde aanpak. Het gaat volgens de auteurs om de combinatie met programmamanagement als fundament. Dát geeft een succesvolle aansturing van veranderprocessen. Dit leidt tot de kernvraag: benaderen we op deze wijze veranderprocessen niet te veel vanuit een universele ontwerpbenadering, terwijl de organisatiepraktijk vaak een cultuur gebonden eigenheid en weerbarstigheid vertoont?
    recensie
    Verandermanagement
    11 november 2009
    Perry Oostrum
    Een briljante titel, ' Veranderjazz', want hoe kun je veranderprocessen beter karakteriseren dan als een creatief proces, dat veel improvisatie vraagt van alle betrokkenen? Moeiteloos veranderen willen we allemaal wel. Dat zou veel tijd, energie en geld schelen. Maar de werkelijkheid van het organiseren en veranderen is anders, in een wereld waar stilstand achteruitgang is en waar de omgeving van organisaties dusdanig dynamisch is geworden dat veranderen geen keuze meer is, maar de enige kans op overleven. En veranderen is niet het enige dat een dergelijke omgeving vraagt, weten Mol, Pronk en Kooistra. Organisaties moeten zich ontwikkelen en dat gaat verder dan veranderen. 'Ontwikkelen gaat over ont-wikkelen: groeien vanuit een kern die al aanwezig is.' Een fraai en veelzeggend beeld…
    recensie
    Verandermanagement
    10 november 2009
    Ronald Buitenhuis
    2-3 minuten leestijd
    Stel u wilt een veranderingsproces doorvoeren en krijgt als advies: zet het veranderproces niet op de eerste maar op de tweede plaats. Dat is toch wonderlijk! En toch is dat wat communicatiespecialist Johanna Kroon in haar nieuwe boek Wat hebben ze nú weer bedacht?! aanbeveelt.
    recensie
    Verandermanagement
    9 november 2009
    Jolanda Verbraak
    'Mensen houden niet van veranderingen' is een gedachte waar ik me altijd tegen heb verzet. Mensen zijn constant op zoek naar verbetering en veranderen daarom geleidelijk aan. Johanna Kroon gaat in op grootschalige veranderingen. Veranderingen die zijn ingezet door 'ze'; managers, bestuurders of andere mensen, maar vooral geen veranderingen die zijn ingezet door 'we', de werknemers en uitvoerders. Mokkend roepen deze werknemers bij de zoveelste aangekondigde verandering: 'Wat hebben ze nú weer bedacht?!'. Deze uitspraak werd de pakkende titel van het boek van Kroon.
    recensie
    Verandermanagement
    9 november 2009
    Marco van Marle
    Kent u dat vaste ritueel van goede voornemens op nieuwjaarsdag? Volgend jaar ga ik stoppen met roken, gezonder leven, meer genieten van familie en vrienden; van die prachtige voornemens die grotendeels niet gerealiseerd worden? Iets soortgelijks zag Leen Zevenbergen bij de lezers van zijn eerste boek 'En nu laat ik mijn baard staan', over creativiteit en ondernemerschap... Wel willen, maar niet doen! Het succes van het 'baardenboek', uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar 2007, maakte mij nieuwsgierig naar het vervolg: 't Is groen!'. Hij refereert hiermee aan de reactie die mensen soms geven als iemand staat te dromen voor een groen verkeerslicht.
    recensie
    Verandermanagement
    6 november 2009
    Perry Oostrum
    Niet iedereen heeft de gelegenheid om boekwerken als 'Plezier beleven aan taaie vraagstukken' van Hans Vermaak of 'Het veranderboek' van Steven ten Have cs tot zich te nemen. Vooral niet drukke (verander)managers, die hun handen vol hebben aan het runnen van de dagelijkse gang van zaken in hun onderneming. Voor hen biedt 'Wat hebben ze nú weer bedacht?!' van Johanna Kroon wellicht uitkomst. Dit is een handzaam boekje, dat wel het wezen van een succesvolle aanpak bondig weergeeft. Zonder dat daarvoor een grote aanslag gepleegd wordt op de toch al beperkte tijd van de man of vrouw in de praktijk.
    interview
    Verandermanagement
    1 november 2009
    Eline Crijns
    9-13 minuten leestijd
    Steven ten Have laat zich niet makkelijk in een hokje stoppen. Een poging daartoe leidt tot de kwalificaties jong, onverschrokken, serieus, ambitieus, sportief, toegewijd vader en maatschappelijk betrokken.
    interview
    Verandermanagement
    1 november 2009
    Pierre Spaninks
    7-10 minuten leestijd
    Organisatiecultuur is een lastig onderwerp en cultuurverandering al helemaal. Want wat maakt nou eigenlijk de cultuur uit van een organisatie en hoe krijg je daar greep op? Organisatiefilosoof Rob van Es maakt de stand op van dertig jaar sleutelen aan normen, waarden en gedrag. Om ten slotte uit te komen op een perspectief waarin het begrip ‘leren’ centraal staat.
    interview
    Algemeen management
    1 november 2009
    Rob Hartgers
    6-9 minuten leestijd
    Nederland moet ondernemender worden, vindt Leen Zevenbergen. Met zijn nieuwe boek ‘t Is groen! probeert hij de lezers aan te zetten tot actie. ‘Soms moet je mensen bij de hand nemen.’
    recensie
    Verandermanagement
    27 oktober 2009
    Perry Oostrum
    3-4 minuten leestijd
    Er is een tijd geweest dat organisaties geen cultuur kenden. Wel hadden ze een manier van doen, gewoontes en een traditie. 'Zo gaat dat nu eenmaal hier', werd er gezegd. Dat was een gegeven, daar tornde men niet aan. Rond 1980 veranderende dat. En vandaag de dag wordt cultuur vaak aangegrepen - ge- of misbruikt - om tot verandering van organisaties te komen, terecht of onterecht. 
    recensie
    Verandermanagement
    19 oktober 2009
    Arie Buvens
    2-3 minuten leestijd
    'Noem het vooral geen cultuurverandering.' Een opmerking die regelmatig terugkwam tijdens de werkbespreking die de redactie van 'Cultuurverandering: mythe of realiteit?' had met de vijftig auteurs. Bij sommige organisaties is namelijk sprake van een zekere cultuurmoeheid. Bij andere bedrijven is men al met een nieuwe cultuurverandering begonnen als de oude nog niet is afgelopen. Daarom staat de vraag centraal in deze bundel: hoe zit het met cultuurveranderingen? Wat is mythe en wat is realiteit?
    recensie
    Verandermanagement
    19 oktober 2009
    Hans van der Klis
    3-4 minuten leestijd
    Met zijn binnenkort te verschijnen boek Werkvormen voor managers wil Peter de Roode managers helpen de ontwikkeling van hun medewerkers te stimuleren en de kosten voor veranderprocessen te verlagen. ‘Wij roepen al jaren dat managers coaches moeten worden, maar we hebben ze nooit handvatten gegeven.’
    recensie
    Verandermanagement
    16 oktober 2009
    Bert Peene
    3-5 minuten leestijd
    Het boek 'Verandermanagement. Een integrale aanpak' gaat over strategische veranderingen - het grotere werk dus - en wordt gepresenteerd als een praktische handleiding voor managers en studenten in - vooral - het hoger en universitair onderwijs. Dat ‘vooral’ is waarschijnlijk een hint in de richting van opleidingen op masterniveau. Met dit boek in de hand moet het mogelijk zijn gewenste organisatieveranderingen vast te stellen, te ontwerpen, implementeren en evalueren.
    recensie
    Verandermanagement
    12 oktober 2009
    Jelger Spijkerboer
    2-3 minuten leestijd
    Overtuigd van de kracht van het werken met beeld, koos ik voor het lezen van 'Veranderdiagnose' van Rob van Es. Het is een prachtig boek, waarin films, schilderijen en gedichten worden gebruikt ter illustratie van een verhaal over het stellen van een gedegen veranderdiagnose. Waar ik minder enthousiast over ben, is de boodschap van het boek: weinig vernieuwend.
    column
    Algemeen management
    17 september 2009
    Guus Hustinx
    4-5 minuten leestijd
    In deze tijd waar de economische crisis de aandacht doet verslappen voor de andere crises - de klimaatcrisis, de voedselcrisis en de energiecrisis - gaat alle aandacht naar het weer op poten krijgen van de economie. Al die crises zijn wel het gevolg van het economische systeem zoals dat functioneert in het industriële tijdperk. Kunnen we de grote nadelen van het industriële tijdperk opheffen en crises voorkomen door een slimmer besturingsmodel, zoals Donald Kalff meent in zijn boek Modern kapitalisme, of is er een werkelijke omwenteling in denken nodig, zoals Peter Senge stelt in zijn boek De noodzakelijke revolutie ?
    recensie
    Verandermanagement
    10 september 2009
    Belia van den Berg
    3-4 minuten leestijd
    In 'De noodzakelijke revolutie' laten Peter Senge, Bryan Smith, Nina Kruschewitz, Joe Laur en Sara Schley zien hoe een aantal grote bedrijven al bezig jaren zijn hun productiemethoden aan te passen. Het is een inspirerend boek voor hen die altijd dachten dat ze in hun eentje geen gewicht in de schaal legden.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden