OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Verandermanagement

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Verandermanagement

    Hier vindt u artikelen rond boeken over veranderkunde en verandermanagement. Van Verdraaide organisaties en draagvlak tot weerstand. Alles voor wie organisaties wil veranderen.
    Pagina 71 van 1.637 resultaten
    recensie
    Verandermanagement
    17 februari 2010
    Corella Slob
    1-2 minuten leestijd
    Een anders dan gebruikelijk managementboekje over veranderingen in organisaties. 'Wie heeft Verandering vermoord?' van Ken Blanchard en John Britt is compact en pakkend.
    recensie
    Verandermanagement
    11 februari 2010
    Erik de Vries
    1-2 minuten leestijd
    In De Brown Paper-methode doen Wessel Berkman en Marcel van der Schaaff letterlijk een boekje open over hun kijk op verandermanagement. De Brown Paper Company, waar beiden werkzaam zijn, pakt verandertrajecten binnen bedrijven op een onorthodoxe manier aan. Het boek is een weergave van die aanpak, zodat het naast een theoretische visie op verandermanagement ook de uitstraling van een praktisch handboek krijgt.
    interview
    Verandermanagement
    10 februari 2010
    Pierre Spaninks
    3-4 minuten leestijd
    Vreemd genoeg is Veranderkunst pas het eerste boek over de raakvlakken tussen organisatie- en communicatieadvies. Terwijl die twee disciplines toch alles met elkaar te maken hebben. Monique Haarhuis, medeoprichtster van het platform OrgComm en co-auteur van het boek, legt uit waarom.
    recensie
    Verandermanagement
    9 februari 2010
    José Otte
    1-2 minuten leestijd
    In de lerende organisatie gaat het er om een ommezwaai te maken van het vertrouwde downloaden naar 'presencing'. Peter Senge, Otto Scharmer, Joseph Jaworski en Betty Sue Flowers laten in 'Presence' aan de hand van voorbeelden en verhalen zien hoe dat gaat. Ik heb 'Theory U' van Otto Scharmer net gelezen - bevat dit boek dan nieuwe informatie?
    recensie
    Verandermanagement
    9 februari 2010
    Sven Laudy
    De afgelopen jaren is de markt overspoeld met boeken over verandermanagement. Veel van deze boeken zijn geschreven vanuit de persoonlijke belevenissen van de auteurs: de eigen unieke ervaring van een verandertraject geëxtrapoleerd naar een algemene aanpak over organisatieverandering. Of deze belief-based aanpak daadwerkelijk bruikbaar is voor andere organisaties is natuurlijk de vraag. Waarschijnlijk luidt het antwoord hierop: nee. 'Het Veranderboek' is in de inleiding duidelijk: het boek belooft evidence-based, of op zijn minst practice-based kennis. Als dit boek dat waarmaakt dan vervult het voor mij en ik denk voor vele anderen een grote behoefte aan degelijk, onderbouwd en grondig verandermateriaal.
    recensie
    Verandermanagement
    5 februari 2010
    Hugo-Jan Ruts
    3-4 minuten leestijd
    Vijftig tot zeventig procent van alle veranderingsprocessen mislukt. Ergens onderweg word de verandering 'vermoord'. Maar door wie, en vooral ook waarom? Daarover schreef bestsellerauteur Ken Blanchard de misdaadnovelle 'Wie heeft Verandering vermoord?'
    recensie
    Verandermanagement
    5 februari 2010
    Robert Paul Schwippert
    Effectief leren gebeurt niet alleen in het cursuslokaal, maar vooral op de werkvloer. Dit vraagt van de managers dan ook steeds meer een faciliterende rol bij het leerproces van hun medewerkers. Mooi gezegd, maar hoe pak je dat in de praktijk aan? In 'Werkvormen voor Managers' leidt Peter de Roode de lezer door een veelheid van werkvormen, die de manager hierbij houvast en inspiratie bieden. Zodat er op de werkvloer daadwerkelijk geleerd kan worden. Van elkaar en met elkaar. De manager voor de klas…?
    nieuws
    Algemeen management
    20 januari 2010
    Pierre Pieterse
    3-4 minuten leestijd
    De jury heeft het zich niet gemakkelijk gemaakt om tot de uiteindelijke keuze voor het Managementboek van het Jaar te komen. Daarvoor zijn de boeken op de shortlist te divers. Een beredeneerde inventarisatie.
    recensie
    Verandermanagement
    19 januari 2010
    Peter Vermeulen
    Léon Lodewick heeft zijn boek 'Ziekenhuizen veranderen' louter gebaseerd op eigen ervaringen. Dit was mogelijk aangezien Lodewick meer dan vijfentwintig jaar ervaring heeft in het leiden van veranderingsprocessen als bestuurder en toezichthouder in ziekenhuisorganisaties. Daarnaast heeft Lodewick diverse Masterclasses verzorgd. Zowel in zijn masterclasses als in 'Ziekenhuizen veranderen' legt hij aan de hand van jarenlange praktijkervaring uit hoe u een veranderingsproces in een professionele organisatie succesvol kunt laten verlopen.
    interview
    Persoonlijke effectiviteit
    15 januari 2010
    Hans van der Klis
    11-16 minuten leestijd
    In zijn nieuwe boek Power & love vertelt Adam Kahane hoe hij er door schade en schande achter is gekomen dat macht en liefde, die traditioneel gezien worden als tegenpolen, eigenlijk niet zonder elkaar kunnen. In de ingrijpende veranderprocessen en complexe sociale vraagstukken waarbij hij als adviseur betrokken is geweest, gaat het niet alleen om goede bedoelingen en welwillendheid, heeft hij ondervonden. ‘Ik heb mijn hoofd een paar keer heel hard gestoten.’
    recensie
    Verandermanagement
    12 januari 2010
    Nico Beenker
    Een kleine groep Nederlandse IT'ers werkt aan de professionalisering van het vak architectuur. Gerrit-Jan Obers en Ko Achterberg voegen zich met het boek 'Procesarchitectuur als veranderinstrument' bij hen. Er is volgens de auteurs sprake van een methode waarmee de architect (in spe) procesarchitectuur als organisatieveranderinstrument kan hanteren.
    recensie
    Verandermanagement
    12 januari 2010
    Kees Groeneveld
    1-2 minuten leestijd
    De Amerikaanse titel van 'Wie heeft Verandering vermoord?' is: 'Who Killed Change?' Het is (mede) geschreven door Ken Blanchard. Blanchards wijze van beschrijven heeft vaak de vorm van een luchtig verhaal, waarin een heldere en soms verrassende boodschap verwerkt is. 
    recensie
    Verandermanagement
    8 januari 2010
    Erik de Vries
    3-5 minuten leestijd
    Veranderen is leuk, luidt de centrale boodschap van het boek De Brown Paper-methode van Wessel Berkman en Marcel van der Schaaff. De manager die deze boodschap succesvol weet over te brengen op zijn werknemers, in het boek aangeduid als ‘de werkvloer’, heeft de belangrijkste slag gewonnen.
    nieuws
    Organisatiekunde
    6 januari 2010
    Pierre Pieterse
    2-3 minuten leestijd
    De longlist is bekend. 49 boeken hebben de eerste horde genomen. Nog één horde, de shortlist, en de weg ligt open naar het Managementboek van het Jaar. Het is natuurlijk verleidelijk om nu al wat voorspellingen te doen, maar ook tamelijk zinloos. Het blijft een voorspelling, hoe beredeneerd dan ook. Beleggers weten hier inmiddels alles van! Wat zinvoller is het om dit jaar in boeken door te nemen. Wat valt op? Een korte impressie.
    interview
    Organisatiekunde
    1 januari 2010
    Eline Crijns
    9-12 minuten leestijd
    Jaap Boonstra is gepokt en gemazeld in het schrijfproces en heeft een indrukwekkende hoeveelheid publicaties op zijn naam staan, waarvan vele een succes zijn. De loopbaan van Boonstra lijkt vanzelfsprekend te verlopen, maar een aantal toevallige ontmoetingen, keuzes en kantelpunten zijn zeer bepalend geweest voor waar hij nu staat. Zijn opvoeding en ervaringen hebben hem gemaakt tot wat hij nu is. Zijn boekenkast is naar eigen zeggen een weerslag van hemzelf: gevarieerd en geordend. Met name de werkkant van de boekenkast is goed georganiseerd – net zoals hij de vele activiteiten waaruit zijn werk bestaat goed organiseert.
    recensie
    Verandermanagement
    29 december 2009
    Louis Thorig
    2-3 minuten leestijd
    Voor het succes van een onderneming is de organisatiecultuur een niet te onderschatten factor. Organisatiecultuur is iets waarop je moeilijk grip krijgt en dat niet zo gemakkelijk is te veranderen. Beoordeling van een organisatiecultuur kan nuttig zijn als bijvoorbeeld de interne communicatie van een organisatie te wensen overlaat en voor verbetering vatbaar is.
    interview
    Leiderschap
    27 december 2009
    Peter de Roode
    9-13 minuten leestijd
    De snelheid waarmee organisaties vandaag de dag veranderingen moeten doorvoeren, stelt hoge eisen aan de kwaliteiten van leidinggevenden. Vastgeroeste overtuigingen staan onder druk en tegenstrijdige waarden doen hun intrede.
    interview
    Verandermanagement
    24 december 2009
    Hans van der Klis
    5-7 minuten leestijd
    De ontwikkeling van werknemers moet terug naar de werkvloer. Met dit doel voor ogen heeft de consultant en opleidingsadviseur Peter de Roode Werkvormen voor managers geschreven, een praktisch handboek waarin hij 44 werkvormen heeft verzameld waarmee managers de ontwikkeling van hun medewerkers kunnen stimuleren en de kosten voor veranderprocessen te verlagen.
    interview
    Verandermanagement
    15 december 2009
    Hans van der Klis
    4-5 minuten leestijd
    Rogier Guns, verandermanager bij een grote Nederlandse multinational, heeft zijn ervaringen te boek gesteld in Zacht veranderen. ‘Ik heb niet de pretentie een geweldig model te presenteren, want die zijn er al te veel. Je moet mijn boek meer zien als een inspiratiewaaier: de ideeën van 30 hoogleraren, 100 uur college, zeven meter boeken en 1800 minuten audio-cd’s samengebracht in één boek.’
    recensie
    Verandermanagement
    11 december 2009
    Pierre de Winter
    2-3 minuten leestijd
    Het boek Zoeken naar de kern van cultuurverandering van Alex Straathof getuigt van een verregaand mechanistisch wereldbeeld. Knap bedacht, maar wat is de meerwaarde?

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden